«Μια βάρκα τρόφιμα & φάρμακα για τους πληγέντες στην Καρδίτσα»

Η εικόνα ίσως περιέχει: εσωτερικός χώρος

«Μια βάρκα τρόφιμα & φάρμακα για τους πληγέντες στην Καρδίτσα» θα συγκεντρώσουν οι Πρόσκοποι του 4ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Πάτρας, για να στηρίξουν τους πληγέντες της Θεσσαλίας και ιδιαίτερα της Καρδίτσας που δοκιμάστηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών.

«Η βάρκα, ένα σύμβολο δεμένο με τον πόνο όσων έζησαν από κοντά την καταστροφή αυτή είτε εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, είτε έμειναν να περισώσουν ό,τι απέμεινε, ας γίνει για λίγο σύμβολο της αλληλεγγύης μας»

Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διάρκειας, βρεφικές πάνες, βρεφικές τροφές (κατά προτίμηση σε σκόνη), μάσκες, αντισηπτικά και φάρμακα, όπως αναλγητικά, αντιβιώσεις παιδικές (εκτός της Amoxil) και ενηλίκων και δερματολογικές κρέμες μπορούν να επισκεφθούν την ειδικά διαμορφωμένη βάρκα των προσκόπων που θα βρίσκεται έξω από την εστία στη διεύθυνση
Αντωνίου Μάτεση 6 στην Αγυιά της Πάτρας το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020 από τις 15:00 έως τις 20:00.

#4ο_όλοι_εμείς
#να_βοηθώ

Κακοκαιρία Ιανός – 3 Βασικές Οδηγίες Προστασίας

Αθήνα, 17 Σεπτεμβρίου 2020

Ενόψει της επέλασης της ισχυρής κακοκαιρίας «Ιανός» που θα πλήξει αρκετές περιοχές της χώρας μας και λόγω της ισχυρής έντασης των φαινομένων, αλλά και της μεγάλης χρονικής διάρκειάς τους, καλούμε τους πολίτες, κυρίως, της Ζακύνθου, της Κεφαλονιάς, της Ιθάκης, της Μεσσηνίας, της Ηλείας, της Αχαΐας, της Αρκαδίας, της Αργολίδας, της Βοιωτίας, της Αιτωλοακαρνανίας, της Φωκίδας, της Αττικής και της Εύβοιας να παραμείνουν σε απόλυτη επιφυλακή και να δώσουν έμφαση στις εξής 3 σημαντικές οδηγίες – επισημάνσεις – προειδοποιήσεις.

  1. Όσοι βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν ή βρίσκονται κοντά σε ποταμούς, σε χείμαρρους ή σε ακτές, αποφύγετε να μείνετε σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους, ειδικά όταν είναι κάτω από τη στάθμη της θάλασσας. Εξετάστε το ενδεχόμενο για το διήμερο αυτής της κακοκαιρίας να μην παραμείνετε στα σπίτια σας και να φιλοξενηθείτε σε συγγενείς ή φίλους.
  2. Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.
  3. Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζοί ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.

Σε κάθε περίπτωση, παρακολουθείτε τις σχετικές ανακοινώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.

Μένουμε σε εγρήγορση – Μένουμε σε επιφυλακή – Ακολουθούμε τις οδηγίες.

Δείτε αναλυτικές οδηγίες για:   Πλημμυρικά φαινόμενα https://bit.ly/32BzjJs

Καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους https://bit.ly/3mqUHcx

Έντονα καιρικά φαινόμενα https://bit.ly/3mws1yM

Στην Αγυιά το 4ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Πάτρας

 Με μεγάλη μας χαρά σας ανακοινώνουμε τη λειτουργία του Προσκοπικού Συστήματός μας σε νέο χώρο στην Αγυιά της Πάτρας.

Το 4ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Πάτρας, έχοντας ως επίκεντρο τον άνθρωπο, εφαρμόζει διαδικασίες υγιεινής & ασφάλειας στους χώρους του νέου Συστήματος, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα, εφαρμόζοντας κατάλληλες διαδικασίες και ενδεδειγμένες, από τις αρμόδιες Αρχές και την επιστημονική κοινότητα, πρακτικές για την αποφυγή της μετάδοσης του ιού COVID-19.

Πιο συγκεκριμένα στον νέο μας χώρο στην γειτονιά της Αγυιάς:

  1. Εγκαταστάθηκαν σταθμοί ατομικής απολύμανσης χεριών & προσώπου με ειδική σήμανση χρήσης των σκευασμάτων για όλα μας τα μέλη.
  2. Το πρόγραμμα καθαριότητας, όλων των χώρων ενασχόλησης των προσκόπων μας, έχει εντατικοποιηθεί σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής που μας διέπουν σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.
  3. Έχει αναπτυχθεί διαδικασία ελέγχου υγιεινής των χώρων του Συστήματος ορίζοντας υπεύθυνους για τον κάθε χώρο τους Αρχηγούς των τμημάτων μας (Αγέλη, Ομάδα, Κοινότητα)
  4. Κατά την είσοδο στο Σύστημα έχουμε αναρτήσει οδηγίες χρήσης της ατομικής μάσκας για κάθε μέλος μας
  5. Κατά την είσοδο στο Σύστημα έχουμε αναρτήσει οδηγίες με τα βασικά μέτρα αποφυγής μετάδοσης του κορωνοϊού – COVID-19: υγιεινή χεριών, χρήση αντισηπτικών, αποφυγή χειραψιών, τήρηση σωματικών αποστάσεων, αποφυγή επαφής των χεριών με το πρόσωπο και εν γένει τήρηση μέτρων προσωπικής και αναπνευστικής υγιεινής.
  6. Στον χώρο μας έχουμε επίσης προβλέψει τη διαχείριση ύποπτου κρούσματος COVID-19 ορίζοντας χώρο βραχείας προσωρινής νοσηλείας, σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

Όλες οι παραπάνω κινήσεις μας θα επικαιροποιούνται με συνεχή προγράμματα ενημέρωσης και επιμόρφωσης των Ενήλικων Στελεχών μας αλλά και των γονέων των προσκόπων μας, για την τήρηση των διαδικασιών και των νέων οδηγιών όπως αυτές ενημερώνονται από τον Εθνικό Οργανισμό Υγείας και άλλους θεσμούς (π.χ. ΠΟΥ).

Το 4ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Πάτρας υλοποιώντας όλα τα παραπάνω συνδέει άρρηκτα την υπευθυνότητα, την κοινωνική συνείδηση ​​και ευαισθησία, καθώς και την εθελοντική ηθική που διέπει έναν Οργανισμό όπως το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων με προληπτικές ενέργειες και στόχους για τη μείωση του κινδύνου ή την ελαχιστοποίηση της πιθανότητας διασποράς του κορωνοϊού.

 

Για εγγραφές στο 4ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Πάτρας μπορείτε να καλείτε καθημερινά στα τηλέφωνα: 6944475140, 6947536502 ή κάθε Σάββατο 16:00-19:00 στη λέσχη μας:

Που θα μας βρείτε: Αντωνίου Μάτεση 6, Έξω Αγυιά Πάτρας , 2610276849

mail: 4nppatras@sep.org.gr

facebook: https://www.facebook.com/4snppatras

Για τα Λυκόπουλα παιδιά από 7 έως 11 ετών, οι ώρες Συγκεντρώσεων είναι Σάββατα 16.00
Για τους Προσκόπους παιδιά από 11 έως 14 ετών οι ώρες Συγκεντρώσεων είναι Σάββατα 17.30 &

Για τους Ανιχνευτές παιδιά από 15 έως 17 ετών οι ώρες Συγκεντρώσεων είναι Σάββατα 17:00

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις μας: http://4snppatras.eu/

Το 4ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Πάτρας επιστρέφει στο στοιχείο του…!

Κινήσεις & Δράσεις ευαισθητοποίησης στα πλαίσια της Πανδημίας COVID-19

Το 4ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Πάτρας, έχοντας ως επίκεντρο τον άνθρωπο, εφαρμόζει διαδικασίες υγιεινής & ασφάλειας στους χώρους του νέου Συστήματος, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα, εφαρμόζοντας κατάλληλες διαδικασίες και ενδεδειγμένες, από τις αρμόδιες Αρχές και την επιστημονική κοινότητα, πρακτικές για την αποφυγή της μετάδοσης του ιού COVID-19.

Πιο συγκεκριμένα στον νέο μας χώρο στην γειτονιά της Αγυιάς: Συνεχίστε την ανάγνωση του “Κινήσεις & Δράσεις ευαισθητοποίησης στα πλαίσια της Πανδημίας COVID-19”

Το 4ο Σύστημα Ν/Π Πάτρας αλλάζει μέρος…

Αγαπητοί πρόσκοποι, γονείς και φίλοι του 4ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Πατρας,
μετά από μερικούς μήνες παύσης και ανασύνταξης λόγω του κορονοϊού θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως η λέσχη μας αλλάζει τοποθεσία.
Έτσι λοιπόν από 1/9/2020 θα μας βρείτε σε νέο χώρο πλήρως εξοπλισμένο με προδιαγραφές που καλύπτουν πληρως τον Κανονισμό Ασφαλείας του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, στην περιοχή της Αγυιάς.
Ο νέος χώρος μας φέρνει πιο κοντά στο υγρό στοιχείο που είναι και η ειδικότητα μας καθώς βρίσκεται μόλις 2 λεπτά από τη θάλασσα και τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο της Πάτρας.
Θα χαρούμε να σας δούμε όλους εκεί στο νέο μας ξεκίνημα!
Αντωνίου Ματεση 6, Πάτρα

Δεκάδες πρωτοβουλίες, για την προστασία του περιβάλλοντος σε ολόκληρη την Ελλάδα

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, επιδιώκει να υπενθυμίσει στην κοινωνία την ανάγκη για την προστασία της βιοποικιλότητας του πλανήτη, των πηγών ενέργειας και των φυσικών πόρων, εστιάζοντας κάθε χρόνο σε διαφορετική θεματική. Το ειδικό θέμα του φετινού εορτασμού είναι η «Βιοποικιλότητα».

Συνεχίστε την ανάγνωση του “Δεκάδες πρωτοβουλίες, για την προστασία του περιβάλλοντος σε ολόκληρη την Ελλάδα”

Οδηγός πρωτογενούς πρόληψης και αντιμετώπισης της βίας και του εκφοβισμού από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων «Υπεύθυνα, χωρίς Φόβο»

Η Παγκόσμια Οργάνωση της Προσκοπικής Κίνησης ήδη από το 2017 έχει κωδικοποιήσει τις κατευθύνσεις και διαδικασίες αναφορικά με τη διαμόρφωση και διατήρηση ασφαλούς του εν γένει περιβάλλοντος της προσκοπικής δραστηριότητας, ώστε να εξασφαλίζεται η ευεξία και η υγιής ανάπτυξη των παιδιών και νέων μέσω του Προσκοπικού Προγράμματος (World Safe from Harm Policy). Συνεχίστε την ανάγνωση του “Οδηγός πρωτογενούς πρόληψης και αντιμετώπισης της βίας και του εκφοβισμού από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων «Υπεύθυνα, χωρίς Φόβο»”

Σπιτικοί Πράκτορες Υπόθεση: Cubs-89

Σε μια πρωτοφανή εμπειρία για όλους μας όπου χρειάζεται όλοι να μείνουμε σπίτι για την υγεία μας , εμείς οι πρόσκοποι καταφέρνουμε πάντα πάντα πάντα να βρίσκουμε λύσεις!
Γι’αυτό το λόγο και εμείς αποφασίσαμε να μην μείνουμε απλοί θεατές αλλά να γεμίσουμε τις μέρες κάθε λυκοπούλου σε Πάτρα, Αίγιο, Πύργο, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο αλλά και σε όλη την Ελλάδα με κέφι,φαντασία,εκπλήξεις και χρώματα!!!

Ένα ταξίδι για πραγματικά γενναίους Λυκοπράκτορες μόλις ξεκινά.Η υπόθεση είναι η cubs-89 όπου τα παιδιά όλου του Κόσμου σταμάτησαν να μεγαλώνουν και οι επιστήμονες αδυνατούν να βρουν τον λόγο και τη λύση σε όλο αυτό!Μόνο μια ειδική ομάδα Λυκοπρακτόρων μπορεί να βοηθήσει αλλά ο Μαύρος Πάνθηρας μας ενημέρωσε πως χρειάζονται άμεσα περισσότερους λυκοπρακτορες για τη διάσωση του πλανήτη !! Ωστόσο θα πρέπει να #μείνουμεσπίτι για να μην αποκαλύψουμε σε κανένα την ταυτότητα μας και να είμαστε ασφαλείς.

Συνεχίστε την ανάγνωση του “Σπιτικοί Πράκτορες Υπόθεση: Cubs-89”

Το απόλυτο Προσκοπικό #challenge!!

Βρες όσες αναμνηστικές μπλούζες έχεις από δράσεις 👕👚, κατασκηνώσεις, μεγάλες συναντήσεις… σε ντουλάπες, ντιβανοκασέλες, συρτάρια, βαλίτσες 🧰, σεντούκια περιτίφ πορτατίφ και… Συνεχίστε την ανάγνωση του “Το απόλυτο Προσκοπικό #challenge!!”

Είστε έτοιμοι για να διαχειριστείτε έναν ασθενή Covid19 στο σπίτι σας;

Δεδομένο είναι πως οι περισσότεροι ασθενείς που θα νοσήσουν, αν δεν έχουν επιπλοκές ή υποκείμενα νοσήματα, σύμφωνα και με τις Οδηγίες του ΕΟΔΥ, θα το “περάσουν” στο σπίτι τους. Συνεχίστε την ανάγνωση του “Είστε έτοιμοι για να διαχειριστείτε έναν ασθενή Covid19 στο σπίτι σας;”