Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

1821-2021, οι Έλληνες Πρόσκοποι τιμούν την επέτειο των 200 χρόνων από τον Αγώνα του Έθνους για την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία

«Απ’ τα κόκαλα βγαλμένη
των Ελλήνων τα ιερά,
και σαν πρώτα ανδρειωμένη,
χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!
 
Μόλις είδε την ορμή σου
ο ουρανός, που για τσ’ εχθρούς
εις τη γη τη μητρική σου
έτρεφ’ άνθια και καρπούς,
 
εγαλήνευσε· και εχύθη
καταχθόνια μία βοή,
και του Ρήγα σου απεκρίθη
πολεμόκραχτη η φωνή.
 
Όλοι οι τόποι σου σ’ εκράξαν
χαιρετώντας σε θερμά,
και τα στόματα εφωνάξαν
όσα αισθάνετο η καρδιά.»
Ύμνος εις την Ελευθερίαν, Διονυσίου Σολωμού
Το 2021, σύσσωμο το Έθνος τιμά την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και τον αγώνα των Ελλήνων για την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία. Έτσι, η φετινή Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου που σηματοδοτεί ταυτόχρονα τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την απαρχή της γέννησης του ελληνικού κράτους, αποκτά ιδιαίτερο συμβολισμό τόσο για την Πατρίδα μας όσο και για τον καθέναν από εμάς, ως απογόνων των ηρώων που αγωνίστηκαν για τα υψηλά ιδανικά του Έθνους, με απαράγραπτο χρέος να προασπίζουμε τα ιδανικά αυτά σε κάθε έκφανση της ζωής μας.
Το 1821, το ιδανικό που ένωσε και ώθησε τους Έλληνες ήταν η Ελευθερία. Διακόσια χρόνια μετά, έχοντας εδραιώσει στο διάβα της ιστορίας την ελευθερία ως απόλυτο και αναγκαίο αγαθό για κάθε άνθρωπο, ο αγώνας ούτε μπορεί, ούτε πρέπει να σταματήσει. Καθώς ως Πρόσκοποι έχουμε υποσχεθεί να εκτελούμε το καθήκον μας προς την Πατρίδα και ονειρευόμαστε έναν Καλύτερο Κόσμο, οι προκλήσεις της σύγχρονης εποχής μας καλούν να παραμένουμε σε εγρήγορση και να προσπαθούμε συνεχώς να γινόμαστε πρώτα οι ίδιοι καλύτεροι, μέχρι να καταφέρουμε να αλλάξουμε τον Κόσμο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *