«Μια βάρκα τρόφιμα & φάρμακα για τους πληγέντες στην Καρδίτσα»

Η εικόνα ίσως περιέχει: εσωτερικός χώρος

«Μια βάρκα τρόφιμα & φάρμακα για τους πληγέντες στην Καρδίτσα» θα συγκεντρώσουν οι Πρόσκοποι του 4ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Πάτρας, για να στηρίξουν τους πληγέντες της Θεσσαλίας και ιδιαίτερα της Καρδίτσας που δοκιμάστηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών.

«Η βάρκα, ένα σύμβολο δεμένο με τον πόνο όσων έζησαν από κοντά την καταστροφή αυτή είτε εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, είτε έμειναν να περισώσουν ό,τι απέμεινε, ας γίνει για λίγο σύμβολο της αλληλεγγύης μας»

Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διάρκειας, βρεφικές πάνες, βρεφικές τροφές (κατά προτίμηση σε σκόνη), μάσκες, αντισηπτικά και φάρμακα, όπως αναλγητικά, αντιβιώσεις παιδικές (εκτός της Amoxil) και ενηλίκων και δερματολογικές κρέμες μπορούν να επισκεφθούν την ειδικά διαμορφωμένη βάρκα των προσκόπων που θα βρίσκεται έξω από την εστία στη διεύθυνση
Αντωνίου Μάτεση 6 στην Αγυιά της Πάτρας το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020 από τις 15:00 έως τις 20:00.

#4ο_όλοι_εμείς
#να_βοηθώ

Στην Αγυιά το 4ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Πάτρας

 Με μεγάλη μας χαρά σας ανακοινώνουμε τη λειτουργία του Προσκοπικού Συστήματός μας σε νέο χώρο στην Αγυιά της Πάτρας.

Το 4ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Πάτρας, έχοντας ως επίκεντρο τον άνθρωπο, εφαρμόζει διαδικασίες υγιεινής & ασφάλειας στους χώρους του νέου Συστήματος, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα, εφαρμόζοντας κατάλληλες διαδικασίες και ενδεδειγμένες, από τις αρμόδιες Αρχές και την επιστημονική κοινότητα, πρακτικές για την αποφυγή της μετάδοσης του ιού COVID-19.

Πιο συγκεκριμένα στον νέο μας χώρο στην γειτονιά της Αγυιάς:

  1. Εγκαταστάθηκαν σταθμοί ατομικής απολύμανσης χεριών & προσώπου με ειδική σήμανση χρήσης των σκευασμάτων για όλα μας τα μέλη.
  2. Το πρόγραμμα καθαριότητας, όλων των χώρων ενασχόλησης των προσκόπων μας, έχει εντατικοποιηθεί σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής που μας διέπουν σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.
  3. Έχει αναπτυχθεί διαδικασία ελέγχου υγιεινής των χώρων του Συστήματος ορίζοντας υπεύθυνους για τον κάθε χώρο τους Αρχηγούς των τμημάτων μας (Αγέλη, Ομάδα, Κοινότητα)
  4. Κατά την είσοδο στο Σύστημα έχουμε αναρτήσει οδηγίες χρήσης της ατομικής μάσκας για κάθε μέλος μας
  5. Κατά την είσοδο στο Σύστημα έχουμε αναρτήσει οδηγίες με τα βασικά μέτρα αποφυγής μετάδοσης του κορωνοϊού – COVID-19: υγιεινή χεριών, χρήση αντισηπτικών, αποφυγή χειραψιών, τήρηση σωματικών αποστάσεων, αποφυγή επαφής των χεριών με το πρόσωπο και εν γένει τήρηση μέτρων προσωπικής και αναπνευστικής υγιεινής.
  6. Στον χώρο μας έχουμε επίσης προβλέψει τη διαχείριση ύποπτου κρούσματος COVID-19 ορίζοντας χώρο βραχείας προσωρινής νοσηλείας, σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

Όλες οι παραπάνω κινήσεις μας θα επικαιροποιούνται με συνεχή προγράμματα ενημέρωσης και επιμόρφωσης των Ενήλικων Στελεχών μας αλλά και των γονέων των προσκόπων μας, για την τήρηση των διαδικασιών και των νέων οδηγιών όπως αυτές ενημερώνονται από τον Εθνικό Οργανισμό Υγείας και άλλους θεσμούς (π.χ. ΠΟΥ).

Το 4ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Πάτρας υλοποιώντας όλα τα παραπάνω συνδέει άρρηκτα την υπευθυνότητα, την κοινωνική συνείδηση ​​και ευαισθησία, καθώς και την εθελοντική ηθική που διέπει έναν Οργανισμό όπως το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων με προληπτικές ενέργειες και στόχους για τη μείωση του κινδύνου ή την ελαχιστοποίηση της πιθανότητας διασποράς του κορωνοϊού.

 

Για εγγραφές στο 4ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Πάτρας μπορείτε να καλείτε καθημερινά στα τηλέφωνα: 6944475140, 6947536502 ή κάθε Σάββατο 16:00-19:00 στη λέσχη μας:

Που θα μας βρείτε: Αντωνίου Μάτεση 6, Έξω Αγυιά Πάτρας , 2610276849

mail: 4nppatras@sep.org.gr

facebook: https://www.facebook.com/4snppatras

Για τα Λυκόπουλα παιδιά από 7 έως 11 ετών, οι ώρες Συγκεντρώσεων είναι Σάββατα 16.00
Για τους Προσκόπους παιδιά από 11 έως 14 ετών οι ώρες Συγκεντρώσεων είναι Σάββατα 17.30 &

Για τους Ανιχνευτές παιδιά από 15 έως 17 ετών οι ώρες Συγκεντρώσεων είναι Σάββατα 17:00

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις μας: http://4snppatras.eu/

Το 4ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Πάτρας επιστρέφει στο στοιχείο του…!

Κινήσεις & Δράσεις ευαισθητοποίησης στα πλαίσια της Πανδημίας COVID-19

Το 4ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Πάτρας, έχοντας ως επίκεντρο τον άνθρωπο, εφαρμόζει διαδικασίες υγιεινής & ασφάλειας στους χώρους του νέου Συστήματος, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα, εφαρμόζοντας κατάλληλες διαδικασίες και ενδεδειγμένες, από τις αρμόδιες Αρχές και την επιστημονική κοινότητα, πρακτικές για την αποφυγή της μετάδοσης του ιού COVID-19.

Πιο συγκεκριμένα στον νέο μας χώρο στην γειτονιά της Αγυιάς: Συνεχίστε την ανάγνωση του “Κινήσεις & Δράσεις ευαισθητοποίησης στα πλαίσια της Πανδημίας COVID-19”

Το 4ο Σύστημα Ν/Π Πάτρας αλλάζει μέρος…

Αγαπητοί πρόσκοποι, γονείς και φίλοι του 4ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Πατρας,
μετά από μερικούς μήνες παύσης και ανασύνταξης λόγω του κορονοϊού θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως η λέσχη μας αλλάζει τοποθεσία.
Έτσι λοιπόν από 1/9/2020 θα μας βρείτε σε νέο χώρο πλήρως εξοπλισμένο με προδιαγραφές που καλύπτουν πληρως τον Κανονισμό Ασφαλείας του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, στην περιοχή της Αγυιάς.
Ο νέος χώρος μας φέρνει πιο κοντά στο υγρό στοιχείο που είναι και η ειδικότητα μας καθώς βρίσκεται μόλις 2 λεπτά από τη θάλασσα και τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο της Πάτρας.
Θα χαρούμε να σας δούμε όλους εκεί στο νέο μας ξεκίνημα!
Αντωνίου Ματεση 6, Πάτρα

Το απόλυτο Προσκοπικό #challenge!!

Βρες όσες αναμνηστικές μπλούζες έχεις από δράσεις 👕👚, κατασκηνώσεις, μεγάλες συναντήσεις… σε ντουλάπες, ντιβανοκασέλες, συρτάρια, βαλίτσες 🧰, σεντούκια περιτίφ πορτατίφ και… Συνεχίστε την ανάγνωση του “Το απόλυτο Προσκοπικό #challenge!!”

Scouts Australia | Rebuilding together

Τα πρώτα σηματάκια “στήριξης” των Προσκόπων της Αυστραλίας μόλις έφτασαν στο 4ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Πάτρας. Ώρα να τα τοποθετήσουμε στη στολή μας και να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους προσκόπους της Αυστραλίας που μαζί με όλους τους κατοίκους εκεί δοκιμάζονται από τα ακραία φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής!

Χειμερινές Εκδρομές Τμημάτων Σελλάδες 2020

Το 3ήμερο 4-6 Ιανουαρίου 2020 λυκόπουλα, πρόσκοποι και ανιχνευτές του 4ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Πάτρας πραγματοποίησαν τη χειμερινή τους εκδρομή στο φιλόξενο χωριό των Σελλάδων Άρτας.

Φέτος που οι Έλληνες Πρόσκοποι κλείνουν 110 χρόνια επαφής με τη φύση και την ύπαιθρο, τα μέλη του 4ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Πάτρας προτίμησαν να ξεκινήσουν τη χρονιά τους με μια εκδρομή στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας και συγκεκριμένα στην Τοπική Κοινότητα Σελλάδων. Συνεχίστε την ανάγνωση του “Χειμερινές Εκδρομές Τμημάτων Σελλάδες 2020”

Η επανένταξη της “Μαρίνας” στην Αγυιά Πάτρας!

Την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019 ο ΑΡΧΕΛΩΝ επανένταξε, μετά από αποθεραπεία, τη θαλάσσια χελώνα  “Μαρίνα” στη Μεσόγειο θάλασσα. Το 4ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Πάτρας ήταν εκεί. Συνεχίστε την ανάγνωση του “Η επανένταξη της “Μαρίνας” στην Αγυιά Πάτρας!”

Στιγμιότυπα από το let’s do it Greece 2019 στα Αραχωβίτικα!

[fsn_row][fsn_column width=”12″][fsn_gallery gallery_layout=”carousel” gallery_type=”manual” controls=”direction” controls_mobile=”direction”][fsn_gallery_item gallery_layout=”carousel” item_type=”custom” image_id=”142″][fsn_gallery_item gallery_layout=”carousel” lazy_load=”true” item_type=”custom” image_id=”141″][fsn_gallery_item gallery_layout=”carousel” lazy_load=”true” item_type=”custom” image_id=”140″][fsn_gallery_item gallery_layout=”carousel” lazy_load=”true” item_type=”custom” image_id=”139″][fsn_gallery_item gallery_layout=”carousel” lazy_load=”true” item_type=”custom” image_id=”138″][fsn_gallery_item gallery_layout=”carousel” lazy_load=”true” item_type=”custom” image_id=”137″][/fsn_gallery][fsn_text]

Μερικές στιγμές μας από τη συμμετοχή μας στο Let’s do it Greece 2019 στην Παραλία Αραχωβιτίκων.

Περισσότερα στο group μας στο facebook.

[/fsn_text][/fsn_column][/fsn_row]

Τέλος “παιχνιδιού” για τον Άγγελο Πολυδωρόπουλο

Σε λίγο θα συνοδεύσουμε στην τελευταία του κατοικία τον Άγγελο Πολυδωρόπουλο , ο οποίος εχθές ξαφνικά άφησε την τελευταία του πνοή.
Υπήρξε μέλος της προσκοπικής οικογένειας για τρεις δεκαετίες , ξεκινοντας το ταξίδι του από το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Πάτρας, συνεχίζοντας ως Αρχηγός στο 6ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Πατρών αλλά και στο δικό μας σύστημα έδωσε το παρόν από το 1984 ως αρχηγός συστήματος. Η πορεία του συνεχίστηκε σε ανώτερα προσκοπικά κλίμακια της Τοπικής Εφορείας Προσκόπων Πατρών αλλά και της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Αχαΐας. Συνεχίστε την ανάγνωση του “Τέλος “παιχνιδιού” για τον Άγγελο Πολυδωρόπουλο”